Nuortenkoti Pysäkki

Mitä?

Nuortenkoti Pysäkki tarjoaa sijaishuollon palveluita 13-17-vuotiaille päihteitä käyttäville sekä muista riippuvuuksista kuten esimerkiksi peliriippuvuudesta kärsiville nuorille. Pysäkin erityisosaamista ovat päihde- ja huumetyö, päihdekartoitus, riippuvuustyöskentely sekä perhetyö. Pysäkissä työskentelee sosiaali- ja terveydenhuoltoalan moniammatillinen työryhmä. Nuortenkoti Pysäkissä on 7-paikkaa. Pysäkissä sijoitus on jaettu kolmeen jaksoon: Kartoitusjakso, työskentelyjakso ja kotiutumisjakso. Jaksojen aikana nuoren kanssa työskennellään ennalta laaditun ohjelman mukaisesti joka koostuu mm. nuoren ja perheen tilanteen kartoituksesta, päihdekeskusteluista, päihdeseuloista sekä kotiin suuntautuvasta työskentelystä.

Missä?

Nuortenkoti Pysäkki sijaitsee Kuopion Särkiniemessä hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä. Nuortenkodin keskeinen sijainti mahdollistaa joustavan yhteydenpidon nuoren vanhempiin ja läheisiin. Koko perheen huomioiminen aktiivisena toimijana sijaishuollon aikana on tärkeä osa työskentelyä.

Milloin?

Nuortenkoti Pysäkki on suunnattu päihdeongelmaisille nuorille, jotka tarvitsevat päihteidenkäytön lopettamiseen sijaishuollon tukea. Pysäkkiin voi tulla myös pelkästään päihteidenkäytön kartoitusjaksolle. Pysäkillä vastataan myös muista riippuvuuksista kuten peliriippuvuudesta kärsivien nuorten tilanteisiin.

Paikkatiedustelut:

Yksikön johtaja Laura Vornanen
Puh. 044 704 4423
laura.vornanen@familar.fi

Yksikön johtaja Sanna Saksman
Puh. 044 713 6033
sanna.saksman@familar.fi

Ohjaajat: 044-7292291

Faksi: 017-3670077

Kuvia