Avopysäkki

Mitä?

Jatkopolkujen Avopysäkki tarjoaa vahvasti tuettua asumista itsenäistyville 16-21 vuotiaille nuorille. Avopysäkillä työskentelee maanantaista lauantaihin ohjaaja aamu- ja iltavuorossa. Puhelintuki on käytössä 24h/vrk.

Avopysäkki tarjoaa yhteisöllistä solumuotoista asumista lähellä palveluita. Se vastaa yksilöllisesti nuoren itsenäistymisen haasteisiin ja ohjaa nuorta kohti vastuullista aikuisuutta. Nuoren voimavarat huomioiden autetaan häntä löytämään suunta elämälle ja näin tuetaan nuorta ohjautumaan opintoihin tai kiinnittymään työelämään. Nuorta autetaan myös löytämään mielekästä sisältöä vapaa-aikaan.

Nuoren ikä ja elämäntilanne huomioiden tehdään yhteistyötä nuoren perheen ja muun verkoston kanssa. 

Missä?

Avopysäkki sijaitsee Kuopiossa vanhassa idyllisessä kartanossa Leväsen kaupunginosassa. Avopysäkillä on kuusi asiakaspaikkaa, kahdessa kolmen hengen solussa. Jokaisella nuorella on oma huone ja yhteiset sosiaaliset tilat.  Kaksi huoneista on valmiiksi kalustettu. Jokaisella nuorella on oma vuokra-sopimus, johon on mahdollisuus saada asumistukea.

Milloin?

Avopysäkki on vaihtoehto silloin, kun tarvetta laitossijoitukselle ei ole tai nuori tarvitsee tehostettua tukea elämään ja itsenäistymiseen vielä laitossijoituksen jälkeen.

Yhteystiedot:

Osoite: Kotokuja 3, 70780 Kuopio                                                                                                                        

Tiedustelut:

Petri Partanen p. 044 2131 915                                                                                                   petri.partanen@jatkopolut.fi